John Scofield’s Hollowbody Band

Učitavanje mape...

Date/Time
Date(s) - 29.06.2012.
21:30

Location
Hotel Eden

Category(ies)


Projekt Hollowbody Scofieldu je prilika da svira s jednim od najvećih gitarista današnjice, Kurtom Rosenwinkelom, skupa s Billom Stewartom na bubnjevima i Benom Streetom na basu. Gitara ima široku tonsku paletu, a Hollowbody se tom paletom koriste kroz Scofieldove aranžmane za ansambl i orkestralne mogućnosti gitare, basa i udaraljki. Improvizacija je, kao i uvijek, ključni sastojak, a prava je čarolija u njihovoj međuigri.

Gitaristički opus Johna Scofielda ima sve značajniji utjecaj na jazz od kasnih sedamdesetih do danas. Prepoznatljivim zvukom i stilskom raznolikošću, Scofield je majstor jazz improvizacije, a glazba mu se može svrstati između post-bopa, jazz-funka i R&B-a.

S 11. godina je počeo svirati gitaru, nadahnut sviračima bluesa i rocka. Pohađao je Berklee College of Music u Bostonu. Tijekom karijere surađivao je s legendarnim jazzistima, među ostalima s Gerryjem Mulliganom, Chetom Bakerom, Charlesom Mingusom, Garyjem Burtonom i Milesom Davisom. Suradnja s Davisom zajamčila mu je mjesto u prvom planu jazz scene, kao sviraču i skladatelju. Od toga se vremena istaknuo kao vođa vlastitih skupina na međunarodnoj jazz sceni i snimio je preko 30 albuma, od kojih su mnogi već postali klasici, uključujući suradnje sa suvremenim favoritima poput Pata Methenyja, Charlieja Hadena i Herbieja Hancocka.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.