Omar Sosa Afreecanos Quartet

Učitavanje mape...

Date/Time
Date(s) - 15.07.2012.
21:30

Location
Ex TDR

Category(ies)


Skladatelj, pijanist i vođa benda Omar Sosa prošao je glazbenu putanju koja odražava odiseju dijaspore na potezu od Kube do Afrike i Brazila, kao i selidbe iz središnje Amerike do zajednica afričkog porijekla u Ekvadoru, iz San Francisca i New Yorka do zapadne Europe i Mediterana. Vjeran svojim afrokubanskim izvorima, Sosa zagovara produhovljenu viziju beskompromisne umjetničke velikodušnosti koja obuhvaća čovječanstvo u cjelini.

Sosa je dobio nagradu za životno postignuće programa Smithsonian Associates, pet puta nominiran je za Grammy, a dvaput za nagrade BBC-ja za svjetsku glazbu. Sosa na jedinstven i kozmopolitski način spaja kulturne tradicije Afrike i Europe, Sjeverne i Južne Amerike. On artikulira briljantan i istovremeno suvremen globalni idiom jazza, koji poprima novi oblik kroz radostan, otvoren i suradnički pristup glazbenoj kreativnosti.

Neovisno o tome nalazi li se u ulozi solista, svirača u ansamblu ili vođe banda, Omar Sosa stvara glazbu koja je istovremeno i osobna i svjetska – u čemu se odražava uronjenost u santerijsku tradiciju bubnjanja batá, lirizam kubanskog danzóna, zvuk arapske lutnje, ouda i sjevernoafričkih udaraljki, europsku klasičnu glazbu i svjetski jazz. Sosino pažljivo i maštovito miješanje zvukova iz svih dijelova svijeta čini ga hrabrim i originalnim globalnim umjetnikom dvadeset prvog stoljeća.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.