Playing for change

Učitavanje mape...

Date/Time
Date(s) - 22.07.2012.
21:30

Location
Ex TDR

Category(ies)


Bill Moyers smatra to izvanrednim primjerom “jednostavne, no transformacijske moći glazbe… koja je u stanju dirnuti nešto u svakome od nas.” Variety je objavio kako je riječ o “sjajnom primjeru kakva se sve nevjerojatna, a posve pristupačna popularna glazba snima diljem svijeta”.

Playing for Change, pokrenut prije jednog desetljeća, zahvaljujući zamisli Marka Johnsona, glazbenog producenta nagrađenog Grammyjem, predstavlja krajnje neobičan projekt kojim se nastoji ujediniti glazbenike i vokaliste iz najraznolikijih dijelova svijeta, nastojeći pritom zaintrigirati publiku za multimedijski pokret posvećen inspiraciji, povezivanju ljudi i donošenju mira u svijet kroz glazbu. Koristeći inovativne mobilne audio i video tehnike, projekt Playing for Change (PFC) uključuje snimanje glazbenika na terenu u gradovima i zajednicama diljem svijeta.

Članovi tima putovali su od New Orleansa nakon uragana Katrine do Južnoafričke Republike nakon apartheida, od nepristupačne ljepote Himalaja do religijske raznolikosti Jeruzalema. Talentirane umjetnike snimalo se u krajnje raznolikim situacijama – pod suncem i ispod uličnih svjetiljki… u javnim parkovima, na trgovima i šetalištima… u uličnim vežama, na kamenom popločanim uličicama i brdovitim selima. Njihovi nastupi potom su spojeni u cjelinu koja im je omogućila da surađuju – premda ih razdvajaju stotine, a ponekad čak i tisuće milja.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.