The Tierney Sutton Band

Učitavanje mape...

Date/Time
Date(s) - 30.06.2012.
21:30

Location
Hotel Eden

Category(ies)


Triput nominiranu za Grammy u kategoriji Najboljeg jazz vokalnog albuma, Tierney Sutton često opisuju kao “omiljenu pjevačicu među pjevačima”, ali i kao “omiljenu pjevačicu među glazbenicima”, koja se svojim glasom koristi kao instrumentom. Već više od 19 godina ona je na čelu Tierney Sutton Banda, u kojemu ima zvjezdane partnere: pijanista Christiana Jacoba, bubnjara Raya Brinkera i basiste Kevina Axta i Treya Henrya. Bend iskače iz gomile svojom glazbom, ali i svojim stilom poslovanja: članovi benda udruženi su u partnerstvo i kao takvi donose sve glazbene i poslovne odluke. Njihovi CD-ovi dosljedno se nalaze na vrhovima ljestvica američkog jazz radija.

Jazzweek je Tierney proglasio vokalisticom godine, dobila je nagradu za vokalisticu od LA Jazz Societyja, a na vrhovima je ljestvica i po izboru kritičara i publike.

Osim što radi s vlastitim sastavom, Tierney nastupa u intimnom triju s legendarnim jazz flautistom Hubertom Lawsom i gitarskim virtuozom Larryjem Koonseom. Također je započela suradnju s nagrađivanim kvartetom Turtle Island.

Tierney je aktivna glazbena pedagoginja. Više od deset godina podučavala je na Thornton School of Music pri Sveučilištu Južne Kalifornije, a trenutačno je predstojnica katedre za pjevanje na losangeleskoj glazbenoj akademiji u Pasadeni.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.